Turkse tapijt

Nomaden zijn al heel lang actief in de traditie van het weven van vloerkleden. Hierdoor ontwikkelden en perfectioneerden ze uiteindelijk hun eigen stijl. Ze mogen dan ook terecht pronken met hun uitstekend kunstenaarschap en superieure weeftechnieken. Maar ook met hun onderscheidende patronen en kleuren. Naast het feit dat ze origineel zijn, levert het Turkse tapijt veel praktische voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan egalisatie van de grond en isolatie, wat goed van pas komt als je onderburen hebt. Maar ze bieden ook bescherming tegen vuil, warmte en comfort voor je voeten. Dit zorgt ervoor dat ze in om het even welke kamer neer te leggen zijn. De stijlen van Turkse tapijten lopen sterk uiteen, waardoor de keuze in ons assortiment uitgebreid is. In ons aanbod vind je Kelim vloerkleden en Afghaanse en Marokkaanse Berber tapijten.

+ Meer-
Kleur
Lengte
Breedte
Prijs
Sorteer op

Huidige filters:

Verwijderen

Turkse tapijt: Kelim vloerkleden

Het Kelim vloerkleed is een voorbeeld van het Turkse tapijt dat al een rijke traditie heeft. Een paar eeuwen geleden maakten de nomaden de eerste Kelim vloerkleden. Toen hadden ze als doel om de nomaden warm te houden, waarbij ze aan de buitenkant van tenten werden bevestigd. Tegenwoordig leg je ze natuurlijk binnen in je woonkamer, waar de patronen en kleuren die zo herkenbaar zijn voor de Kelim vloerkleden helemaal tot hun recht komen. Dit maakt een Kelim vloerkleed een volwaardig familielid van het Turkse tapijt.

Perzische tapijten

Perzische tapijten komen oorspronkelijk uit Iran, waar nog steeds de traditie leeft van de nomadenstammen die de oorspronkelijke tapijten maakten. Net zoals het Turkse tapijt zijn ze onder meer herkenbaar aan de bijzondere afbeeldingen. In deze categorie vloerkleden kun je niet alleen kiezen uit de bekende bloempatronen en andere figuren, maar ook uit voorstellingen van gebouwen en dorpen. In deze tapijten schuilt een volledig verhaal, waardoor het een kunstwerk op zich is. Daarom leg je het ook beter op een plek neer waar iedereen het kan bewonderen.

Turkse Tapijt: Marokkaans Berber vloerkleden

In het rijtje van het Turkse tapijt mag het Marokkaanse Berber voerkleed niet ontbreken. Dit tapijt met een oosterse sfeer ziet er wollig en gezellig uit. Wol is echter niet het enige materiaal om deze vloerkleden te maken. Er zit ook katoen in verwerkt. Dat maakt het Turkse tapijt niet alleen warm, maar ook licht. De traditionele manier van maken zorgt voor een unieke uitstraling. De kleden zijn samengesteld uit verschillende losse reepjes stof. Dit zorgt voor een speels effect. Het Marokkaanse Berber tapijt past in een eigentijdse inrichting, maar ook in een klassiek interieur.

Turkse tapijt: Afghaanse vloerkleden

Afghaanse vloerkleden staan bekend om hun diepe, intense kleuren. Dit type Turkse tapijt heeft een warme donkerrode kleur dat soms doet denken aan roodbruin. De ruitpatronen zijn een herkenbaar kenmerk van het Afghaanse vloerkleed. Hierdoor is het bijvoorbeeld heel geschikt als blikvanger in een woonkamer met weinig kleuraccenten. De Afghaanse tapijten hebben een dikte van ongeveer 4 mm en zijn van hoge kwaliteit. De tapijten zijn handgeweven, wat het nog extra bijzonder maakt.

Vloerkleden

Kamer

Kleur

Afmeting

Stijl

TC Home

Klantenservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)