Marokkaanse Berber vloerkleden

Marokko heeft een eeuwenlange traditie van het weven van de mooiste tapijten ter wereld. Al sinds de 8e eeuw, toen de Berberstammen zich vestigden in Marokko, worden deze prachtige Marokkaanse tapijten geweven. Meer dan duizend jaar lang knopen de vrouwen van de stammen met de hand hun wollen tapijten, met het wol van de schapen die ze hoog in het Atlasgebergte weiden. Vandaag de dag zijn deze stammen nog steeds te vinden in de bergen en het vakmanschap wordt van moeder op dochter doorgegeven.

Marokkaanse vloerkleden en hun patronen.

Marokkaanse tapijten hebben unieke patronen en kleuren, omdat ze handgemaakt zijn zonder een vast patroon te volgen. De wevers weven hun interpretaties van belangrijke ervaringen en gebeurtenissen in hun leven in de kleden; symbolen van liefde, natuur en geluk zijn vaak terugkerende elementen in Marokkaanse tapijten. De van nature intensieve kleuren, zoals blauw, rood, oranje, geel en paars, worden verkregen uit planten en bessen, zoals de hennaplant, granaatappel-, vijgen- en theebladeren, die in het Atlasgebergte groeien. De natuurlijke zwarte kleur komt rechtstreeks van de wol van de schapen en geiten in de berggebieden.

Alle Marokkaanse vloerkleden zijn uniek.

De vrouwen in de verschillende Berberstammen kiezen hun eigen patronen, hun eigen kleuren en hun eigen ontwerp voor een tapijt en daarom zijn geen twee tapijten hetzelfde. Trendcarpet fotografeert al de tapijten die we inkopen en alle Marokkaanse tapijten zijn op voorraad en worden binnen 72 uur verzonden. Trendcarpet werkt met een plaatselijke tapijthandelaar aan de voet van het Atlasgebergte, die elke week de bergen in reist om Beni Ourain, Azilal, Boucherouite en andere kelimtapijten te kopen van de Berberstammen. Zo hebben we toegang tot antieke, semi-antieke en nieuwe Marokkaanse tapijten met een fantastische kwaliteit, voor een prijs die ver onder de gangbare prijs ligt.

Marokkaanse tapijten zijn Beni Ourain, Azilal en Boucherouite.

Deze verschillende soorten Marokkaanse tapijten zijn het meest voorkomend. Dit zijn de juwelen voor het interieur:

+ Meer-
Kleur
Lengte
Breedte
Prijs
Sorteer op

Huidige filters:

Verwijderen