Trapmatten

Trapmatten zijn eigenlijk onmisbaar als je een trap hebt die niet volledig bekleed is. Want trappen die in hoogglans geschilderd zijn, kunnen soms glad worden. Dat geldt niet alleen voor houten geschilderde trappen, maar bijvoorbeeld ook voor traptreden die van natuursteen zijn gemaakt. Als je dan zonder schoenen van de trap loopt, kan het zomaar gebeuren dat je in een moment van onoplettendheid uitglijdt. Met kleine kinderen in huis wordt de kans op ongelukken nog groter, omdat ze het liefst de hele dag in volle vaart de trap op en af rennen. Ze zijn zich van geen enkel kwaad bewust en maken veel lawaai met hun schoenen op de houten treden. Voor dit alles bestaat een simpele oplossing: trapmatten. Tapijt voor trappen is gemakkelijk aan te brengen, zodat traplopen een veilige zaak wordt.

Kleur
Prijs
Sorteer op

Huidige filters:

Verwijderen

Waarom kiezen voor trapmatten?

Trapmatten hebben een aantal functies in huis. Deze functies voegen niet alleen meer sfeer toe aan een interieur, maar hebben ook een zinvolle rol. Ten eerste zorgt trapbekleding voor meer veiligheid. Daarnaast bieden ze comfort bij het traplopen en zorgen ze voor minder lawaai wanneer iemand de trap oploopt. Dagelijks loop je ongemerkt heel wat keren je trap op en af. Dat is niet altijd op sokken, maar vaak ook met schoenen. Bovendien loop je ongewild ook met vuil mee. Dit heeft tot gevolg dat de trap het dan iedere keer te verduren heeft. In dit geval functioneren trapmatten als extra bescherming. Met een stofzuiger haal je eenvoudig het vuil weg dat op de trapmatten is achtergebleven. En als het vuil niet met een stofzuiger weg te krijgen is, kun je eenvoudig met wat lauw water en een doek de meeste vlekken verwijderen. Zijn ze echter hardnekkig? Dan kun je een beetje azijn aan het water toevoegen of een vlekkenreiniger gebruiken. Trappen zijn verder vaak het meest bezochte gebied van elk huis. Daarom is het belangrijk dat het tapijt dat ze beschermt sterk genoeg is om het zware verkeer te weerstaan, en er toch goed uitziet. Dit betekent dat wanneer je vloerbedekking in je slaapkamers legt, het tapijt dat geschikt is voor je slaapkamers mogelijk niet geschikt is voor je trap. Bij het uitkiezen van een tapijt voor je trap, wil je gaan voor sfeer en duurzaamheid. Dit alles moet natuurlijk in de stijl die je verkiest.

Welke soorten trapmatten zijn er?

Trapmatten zijn er in alle soorten en gemaakt van allerlei materialen. Zo heb je trapmatten van aluminium en rubber. Deze beschermen de traptreden en zijn eenvoudig schoon te maken, maar voegen in vergelijking minder sfeer in huis toe. Een stoffen model geeft juist veel sfeer. Je wilt bovendien toch dat geluidsoverlast zo veel mogelijk beperkt wordt? Een stoffen model helpt je om dit doel te bereiken. De meest ideale trapmatten zijn verder gemaakt van Sisal of Polypropyleen. Een voordeel is dat deze matten ook eenvoudig schoon te maken zijn. Daarnaast varieert de dikte van de trapmatten, waardoor je eenvoudig kunt bepalen welk type je in huis wilt hebben. Houd je bijvoorbeeld van een wollige, warme uitstraling? Kies dan iets dikkere trapmatten. En als eenvoudig, maar modern tapijt voor je trap beter bij je interieur past, kies je dan trapmatten van bijvoorbeeld vijf minimeter dikte. Om ervoor te zorgen dat de trapmatten helemaal in de stijl van je interieur passen, kun je ook kiezen uit verschillende patronen en kleuren. Bij Trendcarpet vind je trapmatten van lichtbeige tot zwart. Hierdoor kun je bij zowel een lichte als bij een donkere vloer, de geschikte trapmatten voor je interieur combineren. Wil je misschien liever een contrasterende kleur of ontwerp, zoals rood of een gestreept motief? Dat kan natuurlijk ook! Naast de functies die trapmatten hebben, mogen ze uiteraard ook een blikvanger in je gang of huiskamer zijn. Ontdek nu ons volledige aanbod!

De voordelen van trapmatten kopen bij Trendcarpet

Je kunt trapmatten eenvoudig zelf aanbrengen. Doordat de matten de vorm van een maan hebben, is er eigenlijk maar één manier om ze op de trap te leggen. De standaard afmetingen van 28 x 65 cm zorgt er ook voor dat het altijd past. Verder zijn onze trapmatten ook per stuk verkrijgbaar. Er zijn hier een paar voordelen aan verbonden. De meeste trappen in huis hebben een standaard aantal treden van twaalf. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit voor ieder huis geldt. Als je bijvoorbeeld een klein tussentrapje bij de verhoging tussen je woonkamer en de keuken hebt, heb je voldoende aan drie of vier trapmatten. Het zou dan jammer zijn als je een pakket van twaalf matten moet kopen. Daarnaast kan het natuurlijk ook gebeuren dat je een trapmat op een trede moet vervangen. Dit kan bijvoorbeeld door een vlek die zo hardnekkig inzit dat het er echt niet meer uitgaat. Daarom is het prettig als je losse trapmatten kunt kopen. Bovendien krijg je hierdoor de kans om je trap een speels effect te geven. Door bijvoorbeeld verschillende kleuren met elkaar te combineren. Als je de trapmatten gaat aanbrengen is het verstandig om ervoor te zorgen dat de matten precies in het midden van de treden liggen. Begin ook bovenaan de trap voor een beter overzicht. Met wat eenvoudig rekenwerk is de klus zo geklaard!

Trapmatten bevestigen

De meest gebruikelijke manier om trapmatten vast te leggen is met dubbelzijdige tape. Dit heeft het grote voordeel dat als je onverhoopt een trapmat moet vervangen, je de mat gemakkelijk van de trap los kunt krijgen. Misschien ben je in de veronderstelling dat trapmatten vastgelijmd moeten worden. Dat geeft het idee dat alles goed op zijn plaats blijft zitten, en het niet onverwacht wegschuift tijdens gebruik of door intensief op- en af lopen. Maar dat is dus niet het geval. Bij het vastlijmen van trapmatten kom je twee problemen tegen. De eerste is dat het materiaal waar de trapmatten van gemaakt zijn, vaak niet goed reageren op de verschillende lijmsoorten. Dit kan dus averechts werken. De lijm laat los en je krijgt bijvoorbeeld opstaande randen van de trapmatten, wat het traplopen gevaarlijk kan maken. En dat wilde je juist met het aanbrengen van de trapmatten voorkomen. Het tweede probleem met het aanbrengen van lijm is dat het lastig is om de gelijmde matten los te krijgen als je een mat wilt vervangen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de verf of de trap beschadigen. Maar het kan ook zijn dat er lijmresten op de trap achterblijven, die lastig te verwijderen zijn. Als je dan een nieuwe trapmat eroverheen plakt, hou je vervelende oneffenheden over die storend zijn bij het lopen. Gebruik daarom liever dubbelzijdige tape die speciaal bestemd is voor het vastplakken van trapmatten. Dit is een eenvoudige taak en we weten dat je lang van je tapijt zal genieten.

Vloerkleden

Kamer

Kleur

Afmeting

Stijl

TC Home

Klantenservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)