Patchwork vloerkleden

De Patchwork vloerkleden worden vervaardigd uit meerdere Turkse tapijten die 30 tot 90 oud zijn. De delen ervan worden gewassen, hersteld en samengeweven in de vloerdecoratie die Patchwork genoemd wordt. De fabrikant van Trendcarpet in Istanboel doorkruist Turkije en koopt vintage vloerkleden van handelaars in kleine dorpjes en regio's. De tapijten worden naar wasserijen gebracht waar ze worden gereinigd, en vervolgens gaan ze naar een restaurateur die ze nakijkt, herstelt en verstevigt. Hier worden ook de kleine stukjes van de tapijten aaneengezet en zo wordt het nieuwe tapijt, het Patchwork, gevormd. Vervolgens wordt het tapijt uitgerekt. Hierbij worden alle tapijten op tafels van verschillende groottes gelegd en zorgvuldig uitgerekt, van hoek naar hoek en van zijde naar zijde. Zo krijgen ze hun rechthoekige vorm.

Onmiddellijke levering op alle Patchworks op Trendcarpet.nl.

Alle Patchworks zijn handgeweven en van de hoogste kwaliteit. Alle tapijten zijn beschikbaar in het magazijn van Trendcarpet en als ze worden besteld vóór 14 uur, worden ze nog dezelfde dag geleverd. 

+ Meer-
Kleur
Lengte
Breedte
Type
Maat
Kamer
Vorm
Stijl
Prijs
Sorteer op

Huidige filters:

Verwijderen

Patchwork vloerkleed

Een patchwork vloerkleed is om meerdere redenen een bijzonder tapijt. Een van de redenen dat een patchwork vloerkleed zo bijzonder is, is dat ieder vloerkleed uit meerdere tapijten bestaat. Daarbij kunnen de gebruikte stukjes tapijt 30 tot 90 jaar oud zijn. Wat op zichzelf ook al indrukwekkend is. Daarnaast zijn alle patchwork vloerkleden handgeweven door vakkundige mensen. Ook zijn deze tapijten bijzonder, doordat ze geen vast patroon volgen. Dit is terug te zien in de vakken op de tapijten. Sommige tapijten hebben grote vlakken. Andere hebben kleine vlakken. En er zijn tapijten met een mix van grote en kleine vlakken. Hierdoor heeft ieder tapijt een aparte uitstraling en zul je niet snel identieke patchwork vloerkleden vinden. Combineer gerust naar hartenlust dus! Een patchwork vloerkleed is een manier om verschillende ontwerpideeën samen te brengen tot één geheel. En een deel van de wereld waar patchwork een bijzonder populaire stijl voor tapijten is, is Turkije. Omdat dit aantrekkelijk kleed elk huis kan opfleuren, is een patchwork vloerkleed een uitstekende aanvulling in voor je interieur.

Hoe ontstaat een patchwork vloerkleed?

Er zijn verschillende methoden en materialen die worden gebruikt bij het maken van een patchwork vloerkleed, maar het basisproces is vergelijkbaar. Patches die nieuw zijn gemaakt of die zijn gerecycled van andere tapijten, worden op een rug bevestigd. De achterkant is vaak gemaakt van een ander kleed waarvan de kleur is verwijderd. Dit betekent dat patchwork tapijten heel duurzaam zijn. Dit kan een belangrijk voordeel zijn in een druk huis. Het bevestigingsproces wordt vaak voltooid door met de hand te naaien, waarbij patches worden geëtiketteerd, om ervoor te zorgen dat ze op de juiste plaats aan de achterkant worden bevestigd. Het eindresultaat is een prachtig vloerkleed dat verschillende kleuren en designs combineert tot één indrukwekkend geheel. Als je een patchwork vloerkleed bij Trendcarpet koopt, krijg je dus een prachtig tapijt uit Turkije. Onze fabrikant komt uit Istanboel, maar reist door heel Turkije op zoek naar de mooiste vintage vloerkleden.

Het karakter dat je krijgt van een patchwork vloerkleed

We leven in een wereld waar we bijna alle natuurlijke hulpbronnen van de planeet uitputten. Ook blijven we het milieu vervuilen met veel van onze productieprocessen. Om deze redenen is het logisch om zoveel mogelijk te recyclen. Er gaat niets boven een patchwork vloerkleed als het gaat om vloerbedekking met karakter. De patches waaruit het is gemaakt, kunnen worden overgenomen van vloerbedekking die tientallen jaren oud zijn. De gerecycleerde stukjes tapijt helpen om het verleden met het heden te vermengen. Daarnaast kunnen Patchwork vloerkleden ook een groot aantal verschillende functies bevatten die in elk huis een gespreksonderwerp vormen. Je kunt een patchwork vloerkleed op een houten of stenen vloer leggen om een ​​warm en aantrekkelijk gevoel te creëren. Het vloerkleed is een geweldige plek om op koude winteravonden voor het vuur te kruipen. En wil je een vleugje kleur? Gebruik dan een patchwork vloerkleed op een effen tapijt.

De voordelen van een patchwork vloerkleed

Patchwork vloerkleden combineren verschillende ontwerpstijlen en kleuren om een ​​volledig nieuw ontwerpidee te creëren. Het vloerkleed is duurzaam, Zoek je een tapijt voor een drukke ruimte, zoals bijvoorbeeld je keuken of een kinderkamer? Dan is dit vloerkleed perfect. Door een patchwork vloerkleed te kopen, kun je een centraal punt in elke kamer creëren. Bovendien is het goed voor het milieu omdat veel patchwork vloerkleden uit stukjes gerecycled tapijt bestaan. Dit betekent dat hun creatie minder impact heeft op het milieu dan het productieproces van vele andere vloerbedekkingen. Hopelijk zie ook jij hoe heilzaam het is om deze traditionele oosterse cultuur in je huis te brengen. Door te investeren in een prachtige vloerkleed dat is gemaakt om de tand des tijds te doorstaan, geniet je van de vele voordelen en kun je een frisse wind in je woning brengen. Dus combineer naar hartelust!

Vloerkleden

Kamer

Kleur

Afmeting

Stijl

TC Home

Klantenservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)