Perzisch tapijt Hamedan 248 x 154 cm

Kelim tapijten uit Iran (Perzische Kelims) worden al eeuwenlang met de hand geweven door nomaden, voornamelijk vrouwen. De gebruikte materialen, zoals de wol en de plantaardige kleurstoffen, zijn zuiver natuurlijke producten. Zowel in het heden als het verleden houden de nomaden zich vooral bezig met veeteelt, waarbij ze de dieren volgen wanneer die op zoek gaan naar een nieuwe plek om te grazen. De diversiteit van de natuur waardoor de nomaden trekken is duidelijk te zien in een Perzisch Kelim tapijt, dat bekend staat om zijn invloeden uit de natuur waarin de mensen leven en werken.

Hamadan, gelegen op ongeveer 300 kilometer ten westen van Teheran, is een van de oudste steden in Iran. Hamadan staat bekend als een centrum voor tapijthandel die worden vervaardigd in vele dorpen en steden in de buurt. 

De Hamadan tapijten zijn uniek aangezien zij hoekige ontwerpen kenmerken, en samen geweven gebruikt de Turkse knoop zijn. De etnische diversiteit van Hamadan heeft sterk bijgedragen tot een dergelijke mate dat het een van de meest unieke oosterse design in de wereld heeft. 

Fabricage: Handgeknoopt 
Afmetingen: 248 x 154 cm 
Dikte ongeveer: 10 mm 
Leeftijd: Modern 0-20 jaar (niet gebruikt) 
Herkomst: Perzië / Iran 
Pool: Wol 
  
  

 Niet op voorraad.

Naar de startpagina. »

Sitemap »

Vloerkleden

Klantenservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)