Licht vloerkleed

Een licht vloerkleed is ideaal voor donkere ruimtes. Het vloerkleed brengt namelijk de juiste balans in je interieur en laat de ruimte groter lijken.

+ Meer-
Kleur
Lengte
Breedte
Type
Maat
Kamer
Vorm
Stijl
Prijs
Sorteer op

Huidige filters:

Verwijderen

Een licht vloerkleed in een lichte ruimte

Je kunt een licht vloerkleed ook gerust in een lichte ruimte plaatsen en op die manier de ruimte extra benadrukken. Als je de muren van de kamer wit hebt geschilderd, zorgt een lichtgrijs of lichtblauw kleed bijvoorbeeld voor een mooie onderbreking van het geheel. Kies in een ruime en lichte kamer dan ook gerust voor bijvoorbeeld een groot vloerkleed gemaakt van viscose of polyester met een mooie glans. Deze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Kies de perfecte kleur

Het is belangrijk om een goede kleur licht vloerkleed te kiezen. Een wit vloerkleed past namelijk in bijna elk interieur. Wit komt daarnaast in verschillende varianten voor, van helder wit tot beige. Met een vloerkleed in een pastelkleur of een crèmekleur kun je zowel warmte als licht in de inrichting aanbrengen. Heb je bijvoorbeeld een witte gietvloer of witte panelen of tegels? Kies dan voor een wollen kleed met hoge polen, of een kleed dat platgeweven is. In beide gevallen zorgt het materiaal voor een behaaglijk gevoel.

Een licht vloerkleed op een donkere vloer

Een licht vloerkleed past natuurlijk ook goed op een donkere of eikenhouten vloer. Zelfs als de rest van het interieur wel lichte tinten heeft. De witte muren kunnen namelijk een contrast met de donkere vloer vormen. Een licht vloerkleed zorgt ervoor dat dit contrast wordt onderbroken. Het wit, of een andere lichte kleur op de muren komt op deze manier terug in de vloer en creëert zo een mooi speels effect. Je behoudt op deze manier de balans in je interieur. Voor een donkerbruine vloer is een gebroken wit of crème kleed ook perfect. Op zo een donkere vloer zijn bijvoorbeeld onze Kelim tapijten of de kleden uit de Marokkaanse Berber serie een goede optie. Deze mooie wollen tapijten zijn handgeweven en hebben zwarte motieven. Zo komt de donkere vloer toch een beetje terug in het kleed.

Een licht vloerkleed in een Scandinavisch interieur

Je zult een licht vloerkleed vaker in een Scandinavisch interieur tegenkomen. In Scandinavië zijn de winters vaak erg donker. In het hoge noorden verschijnt de zon zelfs helemaal niet gedurende de hele winter! Het schept daarom geen verbazing dat Scandinaviërs licht en ruimte in een interieur zo op prijs stellen. Om het gezellig te houden, of zoals de Denen zeggen 'hyggelig', kan een hoogpolig tapijt gebruikt worden voor meer sfeer en warmte. We hebben ook andere lichte vloerkleden in onze collectie die je Scandinavische interieur gezellig maken. Deze vloerkleden hebben mooie vormen en kleuren om het geheel compleet te maken.

Vloerkleden

Kamer

Kleur

Afmeting

Stijl

TC Home

Klantenservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)