Alles over de Boucherouite rug

Alles over de Boucherouite rug

De Boucherouite is afkomstig uit de Arabische term “bu sherwit” wat “een schroot van gebruikte kleding” betekent. De Nomaden van Marokko begonnen dit in de jaren zestig en zeventig uit de noodzaak te halen en niet uit de mode. Net als onze andere berber rugs, zoals de goedgelovige bron, worden de boucherouite rugs door vrouwen in Marokko geroofd. Dit leidt tot het ontwerp en de patronen van de rugs die zeer aangenaam lijken.

De vrouwen die deze rugs maken, volgen meestal een vrijelijk voorbeeld als ze deze tapijten aan hun laars lappen, met het gebruikelijke asymmetrische patroon. De patronen die worden achtergehouden zijn symbolen en motifs die belangrijk zijn voor de stammen die ze maken.  

In wezen is de Boucherouite gewoon een lapmiddel. De stropen van oudere textiel, wol en niet-verwoeste vezels worden samen geworteld en er wordt iets geheel nieuws gecreëerd. Het bescheiden begin van dit rug dient alleen om de opmerkelijke aard van deze rugs meer onder de aandacht te brengen. Een van de meest zichtbare dingen over deze rugs zijn hun levendige heldere kleuren die van dit tapijt straalen, vooral wanneer ze vergelijken met meer traditionele Berber rugs. Deze kleur is grotendeels te danken aan de aanwezigheid van de synthetische vezels van het tapijt die samen levendige en heldere kleuren met zich meebrengen, iets wat niet met kunstmatige kleurstoffen kan worden bereikt.

In Moroccos worden deze rugs meestal gebruikt om te zitten wanneer leden van het gezin voedsel produceren en eten. De rugs worden ook gebruikt om te gaan zitten wanneer paarden of mules rijden om de reis comfortabeler te maken. Als u ooit in Marokko bent, zult u vaak zien dat mensen deze troef gebruiken als een dekmantel voor hun zadel. De rugs worden ook tegen de kou gebruikt in de wintermaanden. Ze geven mensen comfort en warmte om hen te beschermen tegen de koude winters in de bergen.

Natuurlijk gebruikt niemand in Europa of Amerika (waar deze rugs het populairst zijn) deze rugs voor hun paarden of mules. Hoewel deze rugs stevig en goed gemaakt zijn, worden ze gebruikt om de schoonheid van je huis aanzienlijk te verbeteren. Deze rugs gaan in de lijn van bijna elk interieur ontwerp dat je kunt voorstellen. Als je een interieur bekijkt, zie je deze rugs vaak opduiken, omdat ze zo geliefd zijn door stylists die het gebruiken als onderdeel van hun projecten en ontwerpen.

Als je een van deze rugs hebt, weet je dat je een geheel unieke rugs hebt. Geen twee rugs zijn precies hetzelfde. Het proces van dit verlopende uit ongewenste stoffen, gecombineerd met andere ongewenste stoffen en vervolgens een uniek meesterstuk wordt, is op zich een soort cinderella-verhaal dat enigszins inspirerend is. Het is een stukje kunstwerk op je verdieping dat een geweldig verhaal achter zich heeft.

Al onze rugs zijn authentiek en handgemaakt van Marokos. Om onze boucherouite te bekijken klik op hier.



2019-05-02

Vloerkleden

Kamer

Kleur

Afmeting

Stijl

TC Home

Klantenservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)