• GRATIS VERZENDING EN
  • GRATIS RETOURZENDING
  • 14 DAGEN GARANTIE
  • SNELLE LEVERTIJD

Echt Afghaans tapijt - groot aanbod aan Afghaanse tapijten.

Afghaanse tapijten hebben een welverdiende, goede reputatie en zijn misschien wel het meest bekend van alle Afghaanse producten. Er zijn meerdere redenen voor deze goede reputatie. Ten eerste zijn Afghaanse tapijten esthetisch aantrekkelijk, met hun mooie (vaak dieprode) kleuren en fascinerende patronen. Maar het zijn ook duurzame en stevige tapijten die tegen een stootje kunnen. Het gaat om tapijten die met de hand geknoopt zijn, met de gedachte dat ze echt gebruikt zullen worden. Als u een Afghaans tapijt koopt, dan kunt u erop vertrouwen dat u een kwaliteitsmat in huis haalt, een tapijt met een lange geschiedenis en een traditie die voortleeft.

Bekijk meer filtersBekijk minder filters
Kleur
Breedte
Lengte
Prijs
Sorteer op

Huidige filters:

Wis alles

Echte Afghaanse tapijten.

Ondanks dat Afghaanse tapijten zo bekend zijn, is het in wezen slechts een klein deel van de bevolking die de tapijten knoopt: De Turkmenen die in Afghanistan leven. Turkmenen leven voornamelijk in het noorden en westen van Afghanistan en ze vertegenwoordigen ongeveer 3% van de Afghaanse bevolking. Ze leven grotendeels aan de westelijke en noordelijke grens van het land en hier worden dan ook de meeste Afghaanse tapijten geknoopt. Ook komt een gedeelte van de Afghaanse tapijten uit Pakistan, waar vele Afghanen de afgelopen veertig jaar naartoe zijn verhuisd. Dat maakt de tapijten niet minder echt, want er wordt van dezelfde techniek gebruik gemaakt als voor de tapijten die rechtstreeks uit Afghanistan komen en het is dezelfde groep mensen die de tapijten maakt.

Afghaans tapijt van hoge kwaliteit.

Het bekendste Afghaanse tapijt is waarschijnlijk het Akhche-tapijt, dat bijna synoniem is aan het woord Afghaanse tapijten. Kenmerkend voor Akhche is de speciale rode kleur en het olifantenpootpatroon. Ze zijn handgeknoopt en staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid. Maar er zijn ook andere Afghaanse tapijten, zoals de bekende Kelim-tapijten, waarbij de vele prachtige kleuren en patronen een echte blikvanger zijn. Net zoals het Akhche-tapijt staan ze bekend om de duurzaamheid en de hoge kwaliteit. Als u op zoek bent naar een Afghaans tapijt van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs, dan kunt u hier bij Trendcarpet veel tapijten vinden om uit te kiezen. We bieden u altijd gratis verzending aan wanneer u bij ons winkelt, en u kunt ook gratis retourneren indien nodig.

Vloerkleden

Kamer

Kleur

afmeting

Klantenservice

Information

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskFrançaisNederlands